domingo, 27 de mayo de 2012


Sessió 10/05/2012, a l'ESCOLA. Alumna de P4 i reunió amb la mare.

Aquesta sessió es centra en una de les meves alumnes, la què vaig realitzar la demanda anteriorment. Ja vaig comentar a la Clara, com a psicopedagoga l'actitut de la nena (violenta i agressiva amb companys i adults, ansietat, manca d'atenció, inseguretat que manifesta copiant activitats dels companys en lloc d'intentar a fer-ho per ella mateixa...), a més d'altres aspectes com traç fort i repetitiu en l'escriptura, separar amb punts el seu nom de cadascun dels cognoms (tot i què no s'ha explicar a l'aula la utilitat del punt), dibuix de la família omet el pare...

Aquest cop la Clara em comenta que li faci realitzar un dibuix de la seva família: primer dibuixa a la mare, després al company de la mare, i per acabar es dibuixa ella al mig. Com què el pare no surt per cap lloc li comento, i si ara fem un dibuix on surti el pare, ja que la Clara m'ho va recomanar. Llavors dibuixa al pare primer, a l'àvia, i ella al mig. En ambdòs casos ella es dibuixa la última agafada de la mà dels acompanyants, i sempre al mig, per la manca de seguretat que demostra, i per la necessitat del vincle d'unió.

Un cop recollida aquesta nova informació sobre el dibuix de la família, fem la reunió amb la mare. La Clara com a psicopedagoga de l'EAP i jo li expliquem què és l'EAP, i la seva funció d'orientació i assessorament psicopedagògic a centres educatius i comunitat educativa, en col·laboració amb altres serveis i professionals.

A continuació, la mare descriu el cas, i mostra preocupació per la nena, que ja va manifestar anteriorment. Es tracta d'un cas en què la parella es va separa quan la nena tenia dos mesos, el motiu principal de la separació fou la violència de gènere. La mare va assistir a serveis d'atenció a la dona, fins que fa dos anys se li va donar l'alta amb opció de tornar quan ho necessités. Actualment té una parella, què fa de figura paterna de la nena, i amb el què la nena està molt contenta.

Per altra banda el pare veu a la nena cada dos setmanes, tal i com està acordat pel jutjat.

La relació entre el pare i la mare és molt dolenta, i tot i què diuen que no ho fan constar davant d'ella.

La Clara proposa què pares de la nena assisteixen a un centre de mediació familiar, pel bé de la nena. A més, de derivar a la nena a un psicoleg, no pot ser al CDIAP, ja que ja no entra per edat, però es proposa derivar al CSMIJ o a un psicoleg privat. Li exposem els avantatges i inconvenients de cada cas:
CSMIJ: Sessions amb el psicoleg amb menys freqüència, però hi ha la coordinació amb els diferents serveis: EAP, Serveis Socials (quan vaig realitzar la demanda, el cas va passar a Serveis Socials, concretament porta el cas l'Educadora Social, ja què es tracta d'un cas de violència de gènere. )..., amb més opcions de derivar a un altre servei si fos necessari. El servei és gratuït.
Psicoleg privat: Sessions més freqüents que al CSMIJ, no hi ha coordinació amb altres serveis, a no ser què es concerti prèviament. No és gratuït, tot i què es pot demanar una beca, que no cobreix el 100% de les despeses.
A la mare se li deixa uns dies per valorar quin servei prefereix i realitzar la derivació el més aviat possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario